nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

09.05.2014 1 op 10 Oost-Vlaamse jobs via agrovoedingssector

De agrovoedingssector levert één op tien Oost-Vlaamse jobs. Dat blijkt uit de sociaal-economische situatieschets van Oost-Vlaanderen 2014. Hoewel de land- en tuinbouwsector steeds minder actieven telt, neemt de primaire sector de helft van de grond in gebruik. "Maar in totaal zijn 45.000 personen tewerkgesteld in zowat tienduizend ondernemingen die direct of indirect verbonden zijn met de agrarische sector", verduidelijkt gedeputeerde Geert Versnick.

Dat betekent dat de agrovoedingssector voor één op tien Oost-Vlaamse jobs zorgt. Ook zijn 26 procent van de Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen gevestigd, waaronder heel wat sierteeltbedrijven. Na de tertiaire sector (228.000 werknemers en zelfstandigen) is zorg de tweede grootste werkgever in de provincie, goed voor ruim 77.000 werknemers en één op zes loontrekkenden werkt bij een zorgverstrekker.

Het tweede deel van de sociaal-economische situatieschets is een naslagwerk waarbij in negen hoofdstukken de belangrijkste sociaal-economische indicatoren worden weergegeven en geduid. Daaruit blijkt onder meer dat buiten de zeehavens de bedrijventerreinen in totaal 8.800 hectare beslaan, waarvan nog amper 178 in actief aanbod. De publicatie is vanaf 13 mei te downloaden op de site van de provincie Oost-Vlaanderen.

Bron: Belga

Beeld: Boerenbond

Volg VILT ook via