nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.07.2014 "2 miljoen nieuwe plattelandsjobs mogelijk"

Het platteland, met voorop de land- en tuinbouwsector, kan de Europese economie een boost geven door tot twee miljoen nieuwe jobs te creëren. Dat zegt Peter Holm, de voorzitter van de European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT). Vooral jonge mensen moeten opnieuw hun weg vinden naar het platteland en de landbouw, zo klinkt het.

Volgens de EFFAT liggen er op het platteland heel wat mogelijkheden voor jobcreatie. Met de juiste maatregelen kan de jeugdwerkloosheid op het platteland worden teruggedrongen, en zouden er meer dan twee miljoen nieuwe jobs kunnen worden gecreëerd. In een ideaal scenario zijn deze jobs volgens de Europese vakbond ook groen, en helpen ze de CO2-uitstoot van het platteland te beperken.

De vergrijzing en het gebrek aan instroom van nieuwe, dynamische werkkrachten zijn volgens de organisatie de grootste obstakels voor een heropleving van het platteland. EFFAT verenigt 55 nationale syndicale organisaties die de belangen vertegenwoordigen van zo’n zeven miljoen werknemers uit 36 landen die actief zijn in de land-, tuin- en bosbouw, waaronder heel wat seizoenarbeiders.

Meer info: 'Green jobs in agriculture and rural areas'

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via