nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.12.2012 Agriflanders focust verder op veehouderij

De achtste editie van de Vlaamse land- en tuinbouwbeurs Agriflanders in de Gentse Flanders Expo blijft de nadruk leggen op de veehouderij. Dat werd vrijdag gezegd op de beursvoorstelling in Deurle. "Het feit dat de veehouderij bijna 60 procent vertegenwoordigt van de totale eindproductiewaarde van de landbouw in Vlaanderen, rechtvaardigt duidelijk deze focus", zegt de beursorganisatie.

"Qua sectoraanwezigheid moeten we vaststellen dat onze beurs verder blijft evolueren naar een evenement waarin de veehouderij in al haar facetten en de mechanisatie op erfniveau de bovenhand nemen", aldus de organisatoren van Agriflanders.

Agriflanders kiest niet voor een specifiek thema op de beurs, maar richt zich "op groot en klein, op professioneel en amateur, op iedereen die een voorliefde heeft voor dieren, planten en materiaal." De veeprijskampen en -tentoonstellingen zullen eens te meer één van de trekpleisters van Agriflanders worden.

De dienstensector neemt ook een belangrijke plaats in, met onder meer adviesbureaus, overheden en wetenschappelijke instellingen. Er vinden ook opnieuw studiedagen plaats. De innovatiestraat, die kaderde binnen Vlaanderen in Actie, wordt niet meer ingericht. De jobbeurs op zaterdagvoormiddag blijft wel behouden. Op zaterdagavond wordt de 'Schoonste Boerin van Vlaanderen' verkozen.

Agriflanders is een koopbeurs met 326 exposanten waaronder 57 nieuwe bedrijven. De achtste editie gaat door van 10 tot 13 januari 2013 in Flanders Expo te Gent.

Meer info: Agriflanders 2013
Kies uit een ruim aanbod aan studiedagen.

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Volg VILT ook via