nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.02.2010 Ambachtelijke brouwer is "Onderneemster van het jaar"

Gudrun Vandoorne (33) van brouwerij 't Gaverhopke in het West-Vlaamse Stasegem mag zich "Nieuwe Onderneemster van het jaar" noemen. De lezeressen van Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws, stemden haar op nummer een in een top vier met vrouwelijk ondernemerstalent. De award werd voor het eerst uitgereikt door BNP Paribas Fortis.

Gudrun Vandoorne werkte tien jaar bij Familiehulp, tot ze het voelde kriebelen om een nieuwe uitdaging te zoeken. Ze koos voor de ambachtelijke brouwerij 't Gaverhopke, die bieren, zoals Blondje, Paasbier, Bruintje, Den twaalf, Kerstbier en een Kriek brouwt. Een jaar lang werkte Vandoorne samen met de eigenaars om het vak te leren. Daarnaast volgde ze een opleiding brouwerij-mouterij in Gent. In juni wordt ze officieel meester-brouwer.

Intussen runt Vandoorne haar zaak al een jaar. In die tijd heeft ze twee nieuwe bieren ontworpen: de Zingende Blondine en het Koerseklakske. Een groot stuk van de bierproductie van 't Gaverhopke is bedoeld voor export, vooral naar de VS, Taiwan en Japan.

Voor de award selecteerde een vakjury uit meer dan vijftig inschrijvingen vier vrouwen op wie de Nina-lezeressen online konden stemmen. De andere drie genomineerden waren Sandra Peeters (37) en Axelle Vanquaillie (36) van Clear Consulting, Noëlla Heylen (37) van Style Counsel en Annemie De Rooy (39) en Tine Algoet (29) van Mind and Motion. De winnares krijgt onder meer zo'n 8.000 euro aan reclamebudget en wordt een jaar lang intensief begeleid door BNP Paribas Fortis.

Bron: Belga

Volg VILT ook via