nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.09.2009 Aveve opent eerste stadswinkel in Antwerpen

In Antwerpen heeft Aveve deze week zijn eerste City-winkel geopend. Met dit nieuwe concept wil Aveve het 'leuke landleven' naar de stad brengen. Innovatiemanager Geneviève Haumont verwelkomde de eerste klanten. "De meeste mensen zijn aangenaam verrast om in het centrum van Antwerpen een Aveve te vinden. Ze vinden het een leuke en warme winkel".

Aveve heeft in ons land 250 winkels, waarvan 30 in Wallonië. De belangrijkste toeleverancier van de Vlaamse boeren en tuinders is ervan overtuigd dat veel producten uit het assortiment ook een stadspubliek kunnen bekoren. De keten heeft alvast een uitgekiend aanbod samengesteld voor de Aveve City in Antwerpen.

Zo vinden de klanten er allerlei soorten bloem en bakmixen om zelf brood of cake te bakken. "Onder onze eigen merknaam hebben we wel twintig soorten bloem. Van gewoon wit brood tot Waldkorn en alle soorten daartussenin kan je met onze bloem bakken", vertelt Haumont. In de winkel is ook een kookeiland voorzien met een broodmachine.

De exploitanten van de winkel bakken elke dag een vers broodje om de klanten te laten proeven en het is ook de bedoeling om regelmatig een schaaltje met plakjes cake op de toonbank te plaatsen. Op termijn komen er workshops 'bakken'. Daarnaast verkoopt de stadswinkel heel wat exclusieve ambachtelijke producten van kleine kmo's. Het gaat om konfituren, ontbijtgranen, stroop, honing, vruchtensappen, enzovoort. "Alles is puur natuur", klinkt het.

In de tuinafdeling staan alle ingrediënten om een balkon op te fleuren of een kleine stadstuin aan te leggen. Aveve City verkoopt ook graszaad, maar in een makkelijk hanteerbare verpakking. "We richten ons op buurtbewoners, maar ook op het winkelende publiek en pendelaars. Die kunnen niet met zware zakken sleuren", legt Haumont uit.

Bron: Het Nieuwsblad

Volg VILT ook via