nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

09.04.2009 Belgen houden chocoladedegustatie aan voet Everest

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke begint op 13 april samen met twee collega-avonturiers aan een 400 km lange trektocht van het Nepalese Kathmandu naar het basiskamp van de Mount Everest om er een chocoladedegustatie te organiseren. Met de actie wil hij fondsen inzamelen voor een mobiel hospitaal in Nepal. De actie heeft de steun van de vzw Best Belgian Chocolate of the World.

Loncke en zijn teamleden Norbert Eggermont en Joseph de Mahieu zullen tijdens hun trektocht onderweg 100 kilo chocolade uitdelen aan de Nepalese bevolking en aan de dragers en sherpa's die elk jaar talloze alpinisten helpen om het dak van de wereld te bereiken. Daarnaast wordt er begin mei met de overige 100 kilo chocolade een chocoladedegustatie gehouden aan de voet van de Everest (5.350 m) voor ongeveer duizend mensen, voornamelijk sherpa's en internationale alpinisten.

Louis-Philippe Loncke, die in augustus 2008 al zonder assistentie een Australische woenstijn van 600 km doorkruiste, hoopt met de degustatie voldoende fondsen in te zamelen om een mobiel hospitaal op te zetten. Het ziekenhuis moet medische hulp bezorgen aan Nepalezen in verafgelegen regio's van de Himalaya. Tijdens de expeditie zullen de drie avonturiers ook gegevens inwinnen met betrekking tot de medische noden van de bevolking.

Meer informatie: chocoladedegustatie

Bron: Belga

Volg VILT ook via