nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

31.01.2006 Bite Back zet campagne tegen bont verder in Diest

Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft zaterdag actie gevoerd aan de vestiging van modeketen L&L in Diest. De organisatie vindt dat de keten moet stoppen met de verkoop van bont. De actievoerders deelden folders uit om het publiek in te lichten over de wreedheden van de bontindustrie. Een als konijn verklede actievoerder droeg een bord waarop stond: 'L&L, ik wil mijn bontjas terug!'

"Bite Back voert een bontvrije bedrijvencampagne", zegt voorzitter Marianne Huiberts van Bite Back. "L&L biedt heel veel bont aan. We vinden er hele bontjassen, bontkragen en bontvesten. Hiervoor werden de pelsen van konijnen gebruikt terwijl vleeskonijnen hier niet geschikt voor zijn". De activisten scandeerden leuzen in de hoop dat L&L het voorbeeld zouden volgen van andere kledingszaken die intussen stopten met de verkoop van bont.

De hoofdverkoopster waarschuwde de politie en zette de muziek loeihard. "Op die manier werd nog meer de aandacht gevestigd op onze actie", luidde het bij Bite Back. De vereniging startte intussen ook met een schrijfactie.

Meer informatie: schrijfactie

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via