nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.03.2004 CR Delta VRV plant overname in Tsjechië

CR Delta VRV heeft met het Tsjechische CMPU een akkoord tot overname van de rundveedivisie bereikt. De overname zal op 1 april 2004 doorgang vinden. CR Delta VRV zet hiermee een belangrijke stap op de Centraal-Europese markt.

CMPU zet op jaarbasis circa 500.000 doses sperma af en verricht 350.000 inseminaties. Voor de dienstverlening heeft CMPU 76 inseminatoren en 115 monsternemers in dienst. De vereniging is bovendien actief op het gebied van de fokkerij. Op jaarbasis worden 90 stieren getest, waarvan 45 zwartbonte Holsteins en 45 Tsjechische Fleckviehstieren. De rundveedivisie van CMPU bedient ongeveer een derde van de Tsjechische markt en heeft een verwachte jaaromzet van ruim 6 miljoen euro.

De aankoop van CZ Delta is dan ook een belangrijke stap in de strategie van CR Delta VRV om de krimp in de thuismarkt op te vangen met groei in het buitenland. "De internationalisering is onvermijdelijk om de producten en diensten voor de Vlaamse veehouders betaalbaar te houden", aldus Jan de Keyser van VRV. "Bovendien zijn we op die manier veterinair minder kwetsbaar".

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via