nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

06.03.2012 China wil 7 procent meer vlees produceren tegen 2015

De Chinese overheid heeft een vijfjarenplan opgesteld om de vleesproductie te verhogen en de sector te moderniseren. Zo wil China tegen 2015 85 miljoen ton vlees produceren, wat 7 procent meer is dan de productie in 2010. Verder wil het land de industrie herstructureren en wil het investeren in voedselveiligheid, kwaliteit en vleesverwerkende bedrijven.

Volgens het vijfjarenplan van de overheid moet de productie van varkensvlees tegen 2015 stijgen tot 53,6 miljoen ton. Dat is 6 procent meer dan het land effectief produceerde in 2010. De pluimveevleesproductie moet op zijn beurt groeien tot 17,8 miljoen ton, de rundvleesproductie tot 6,53 miljoen ton en de schapenvleesproductie tot 5 miljoen ton.

Naast deze productieverhoging wil China de vleesindustrie ook moderniseren en herstructureren, zodat de traceerbaarheid van vlees doorheen de keten verbeterd wordt en alle bedrijven aan de steeds strenger wordende eisen van duurzaamheid en energiebesparing voldoen. Ten slotte wil het land nog investeren in voedselveiligheid en kwaliteit, door het invoeren van een geharmoniseerd testsysteem, en in vleesverwerkende bedrijven die produceren wat de Westerse markt vraagt.

Bron: Boerderij.nl

In samenwerking met: Boerderij.nl

Volg VILT ook via