nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

11.09.2009 Chocolade Jacques toch niet in Spaanse handen

De Zwitserse chocolademaker Barry Callebaut gaat zijn Europese afdeling chocolade voor consumenten toch niet verkopen aan het Spaanse Natra. De onderhandelingen zijn afgesprongen door "een kloof in de waardering van beide bedrijven", zo heeft Barry Callebaut gemeld. Het Belgische chocolademerk Jacques, met vestiging in Eupen, maakt deel uit van de divisie.

"Onze strategische beslissing om uit de business van chocolade voor consumenten te stappen, blijft onveranderd. Er is echter geen tijdsdruk of financiële druk. We zullen alle strategische opties zorgvuldig analyseren om de beste oplossing te vinden", zegt voorzitter Andreas Jacobs van Barry Callebaut in een persbericht.

De gesprekken tussen beide chocolatiers waren in maart aangekondigd. Natra heeft twee fabrieken in België: chocoproducent All Crump uit Malle en chocoladeproducent Jacali uit Bredene.

Vorige maand kondigde de directie van de chocoladefabriek van Jacques in Eupen op een personeelsvergadering aan dat de afdeling die vloeibare chocolade maakt, gesloten wordt. In die afdeling werkten negen mensen. Zij zouden overgeplaatst worden naar andere diensten.

Bron: Belga

Volg VILT ook via