nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

09.11.2006 Directeur KVLV wordt gedeputeerde Vlaams-Brabant

KVLV-directeur, Monique Swinnen (52) uit Rillaar wordt de komende zes jaar gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant. Swinnen vervangt Ottenbourgh als afgevaardigde van de landelijke beweging. Tijdens de afgelopen verkiezingen behaalde ze voor CD&V 9.164 voorkeurstemmen. Swinnen is al meer dan twintig jaar politiek actief. Ze zetelde in 1985 voor het eerst als provincieraadslid, is al twaalf jaar gemeenteraadslid in Aarschot en ze is ook gewezen OCMW-raadslid.

Monique Swinnen is juriste van opleiding en is al jaren actief binnen KVLV, het Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen. "Het voelt een beetje raar om mijn werk bij KVLV af te bouwen", zegt ze. "Tegelijkertijd is het een geweldige uitdaging om me in bepaalde dossiers in te werken. Ik heb nooit de intentie gehad een mandaat uit te voeren. Niet in de gemeente-, OCMW- of in de provincieraad. Het is geen droom die ik al jaren koester. Het is gewoon zo gegroeid, maar ik doe het wel heel graag".

De bevoegdheden worden pas de komende dagen ingevuld. "Er is eigenlijk niets dat me niet interesseert", aldus Swinnen. "Natuurlijk ben ik al jaren met verenigingen op het platteland bezig en volg ik de landbouw, maar ook het waterlopenbeleid heeft heel wat impact op de landelijke gebieden. Daarnaast lijken mij de zorg voor vrouwen en welzijn interessante bevoegdheden". Vanaf 1 december bestaat de deputatie van Vlaams-Brabant voor de helft uit vrouwen. Monique Swinnen en Karin Jiroflée (SP..A) voegen zich bij Wiske Ockerman (VLD).

Bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad

Volg VILT ook via