nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.09.2012 Feed Food Health Campus in Tienen officieel ingehuldigd

De campus Feed Food Health in Tienen wordt op 14 en 15 september officieel ingehuldigd. Het Feed Food Health-project wil een kennis- en innovatiegemeenschap vormen waarin plaats is voor innoverende projecten, ontwikkelingen en bedrijvigheid in het domein van gezonde voeding voor mens en dier. Partners in dit project zijn onder meer de K.U. Leuven, BEMEFA en private bedrijven zoals de Tiense Suikerraffinaderij.

Het domein van Feed Food Health heeft binnen de Leuvense universitaire kringen een lange voorgeschiedenis. Gestart vanuit wetenschappelijke motieven, heeft het project nu een sterkere industriële inslag: het is de bedoeling om de omschakeltijd van technologische innovaties op laboschaal naar industriële toepassingen in te korten en de kans op succes te verhogen.

De bedrijvenzone waar de Feed Food Health-campus ligt, is 11 hectare groot en kan 3.000 mensen een baan bieden in de gespecialiseerde voeding voor mens en dier. Ondernemers kunnen er zowel huren als kopen, gaande van 25 vierkante meter kantoor- of laboruimte tot één hectare grond. Om de invulling van de verschillende kantoor- en onderzoeksruimten van de Feed Food Health campus in goede banen te leiden, werd voormalig BEMEFA-voorzitter Marc Huon aangesteld als manager voor de verdere ontwikkeling.

Intussen kan Feed Food Health rekenen op de steun van een aantal publieke en private partijen. Naast de K.U.Leuven en BEMEFA hebben ook andere instellingen zoals Flanders’ Food (FEVIA) en Deloitte Fiduciaire zich aangesloten. De stad Tienen, de provincie Vlaams-Brabant, POM Vlaams-Brabant, Interleuven en de Vlaamse overheid (EWI) vormen de institutionale partners. Vanuit de private sector is er naast de Tiense Suikerraffinaderij ook steun van Kestens Invest-Affilips, Nelissen, Bedrijvencentrum Tienen, Blankedale en Kim’s Chocolates.

Bron: Eigen verslaggeving/Het Nieuwsblad

Volg VILT ook via