nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.08.2013 Feed Food Health gebouw staat nog altijd leeg

Op zijn blog en in Het Nieuwsblad maakt Marc Soens, oppositieraadslid in Tienen, zich boos over het leegstaande gebouw voor Feed Food Health aan het industriepark in Tienen. "Het is een spookhuis te midden van een woestenij van onkruid. Feed Food Health - het innovatieplatform voor agrovoedingsbedrijven - lijkt af te stevenen op een nutteloos prestigeproject", fulmineert hij. Het stadsbestuur vraagt geduld.

Soens begrijpt niet dat het gebouw dat opgetrokken is om onderdak te bieden aan innovatieve voedingsbedrijven nog altijd leegstaat. Hij is vooral boos omdat om het even wie er zo maar binnen kan. "Keukentoestellen, sanitaire installaties, kantoormeubilair: de inboedel ligt zo voor het grijpen. De deuren staan open. Zonnepanelen kunnen met een gewone schroevendraaier worden losgemaakt. Het onbewaakte gebouw zal vandalen en plunderaars lokken."

Hij vraagt zich af waar de vijf bedrijven blijven die in 2012 toegezegd hadden om er zich te vestigen. Het zou gaan om veevoederproducent Resco, kaasmaker Micella,voedingsfabrikant Quomak, verpakkingsfirma Intalloy en vleeshandelaar Leemput. Nog voor andere bedrijven was volgens het stadsbestuur een dossier in voorbereiding. Feed Food Health werd op 14 september 2012 plechtig geopend. Sindsdien is van het project voor onderzoek en productie van innovatieve voeding niets meer vernomen.

Schepen van Economie Patrick Grootjans (sp.a) reageert in de krant door de beweringen van Soens overdreven te noemen. Hij geeft hem wel gelijk waar het gaat over de openstaande deuren. Verder vraagt hij geduld. "We zijn met Feed Food Health tien jaar bezig. Grond afkopen van Bosch en bouwrijp maken en het gebouw optrekken hebben zolang geduurd. Ook het vestigen van bedrijven heeft zijn tijd nodig, zeker in deze crisistijd." Van de toezegging van twee bedrijven zegt hij quasi zeker te zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Beeld: Marc Soens

Volg VILT ook via