nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

26.04.2012 Fruit voor werknemers wordt mogelijk fiscaal aftrekbaar

Bedrijven die gratis soep, koffie, thee, water, bier of frisdrank verstrekken aan hun werknemers, kunnen dat vandaag fiscaal aftrekken. "In Nederland geldt hetzelfde voordelige regime voor fruit", merkt Vlaams parlementslid Veerle Heeren (CD&V) op. Gelet op de veel te lage fruitconsumptie in ons land, heeft minister-president Kris Peeters hier wel oren naar. Hij vraagt de minister van Financiën om fruit toe te voegen aan de lijst.

"Gezonde werknemers vormen een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf", zegt Veerle Heeren. "In Nederland spelen een aantal bedrijven hierop in door gratis fruit te verstrekken aan hun werknemers, vooral vanuit de idee dat het beter is te investeren in de gezondheid van werknemers omdat op die manier een halt kan worden toegeroepen aan het ziekteverzuim."

"Iedereen is het erover eens dat de Vlamingen meer fruit en groenten moeten eten", beaamt Kris Peeters. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) maakte recent nog bekend dat slechts 62 procent van onze landgenoten elke dag groenten eten. Slechts 35 procent eet elke dag fruit. "Die percentages liggen bedroevend laag", aldus Peeters.

Hij staat dan ook volledig achter de vraag van Heeren en vraagt de minister van Financiën fruit toe te voegen aan de categorie die voor de werkgever fiscaal aftrekbaar is en voor de werknemer een sociaal voordeel inhoudt. Voor de administratie is hier in elk geval geen probleem, zegt Rik Otten, de woordvoerder van minister Vanackere.

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Volg VILT ook via