nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

13.08.2009 Gardina Plantencentrum in As legt de boeken neer

Het plantencentrum Gardina in As, dat zich na het faillissement van sierplantenkwekerij Florina 1 in oktober 2008 in As vestigde, heeft de boeken neergelegd. De rechtbank van koophandel in Tongeren sprak het faillissement uit. Hierdoor verliezen acht medewerkers hun baan, zo deelt zaakvoerder Jo Ceuleers mee.

De voorbije weken werden ook al de contracten van negen uitzendmedewerkers stopgezet. De beslissing om de activiteiten te stoppen kwam er nadat gesprekken met potentiële kandidaat-overnemers afsprongen en het bedrijf geen bijkomende middelen kon loskrijgen om de continuïteit te verzekeren, aldus nog de zaakvoerder.

Volgens Ceuleers bleef vooral de omzet bij de professionele klanten sterk onder de verwachtingen sinds de opstart in oktober vorig jaar. In maart van 2009 opende Gardina ook een segment voor particulieren, maar er kon onvoldoende omzet gerealiseerd worden om de uitgebreide infrastructuur te bekostigen.

Met de opstart van Gardina Plantencentrum was een investering van 3 miljoen euro gemoeid, gedragen door de investeringsmaatschappijen Asgard en Hortanica. Op het ogenblik dat Gardina Plantencentrum als de nv Selifin de boeken neerlegde, was er een passief van 3,5 miljoen euro, zo laat Roger Vanmol van de rechtbank van koophandel in Tongeren desgevraagd weten.

Bron: Belga

Volg VILT ook via