nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.08.2008 Groen licht voor overname Atlanta door Univeg

De Europese Commissie geeft haar fiat voor de overname van de Duitse importeur en groothandel in groenten en fruit Atlanta door zijn Vlaamse sectorgenoot Univeg. Na onderzoek is gebleken dat de horizontale overlappingen en de verticale verbanden tussen de activiteiten van beide ondernemingen gering zijn. Op alle markten zal concurrentie van verscheidene andere bedrijven blijven bestaan, meldt het dagelijks bestuur van de Unie in een mededeling. Door de overname van de Duitse logistieke tak van Chiquita groeit Univeg bijna met de helft.

Univeg neemt de Duitse distributieactiviteiten van Chiquita Brands International over, bekend als Atlanta, goed een omzet van 950 miljoen euro. Daardoor verwerft de Vlaamse groente- en fruitgroep 400 rijpkamers die een capaciteit hebben van 400.000 kartons bananen per week. Duitsland was voor Univeg al de grootste markt zonder dat het er eigen systemen had. Het verwerft nu een topspeler met sterke systemen en knowhow die de jongste jaren onder Chiquita onvoldoende aandacht kreeg. Univeg kan nu de distributiecentra van Atlanta gebruiken om de eigen groente- en fruitstroom op te zetten.

Met een omzet van drie miljard euro wordt het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver de op een na grootste in zijn sector. Enkel Dole is nog groter, maar die groep is financieel zeer kwetsbaar omdat ze een zware schuldenlast torst.(KS)

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via