nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

23.04.2012 Hein Deprez koopt Argentijnse plantages van Univeg

Hein Deprez, de stichter van de fruit- en groentemultinational Univeg, koopt de Argentijnse plantages van de groep terug. Dat schrijft De Standaard. Volgens sommigen zou Deprez bij de terugkoop van de Argentijnse plantages een beroep hebben gedaan op investeerders die al in de fruit- en groentesector actief zijn. De terugkoop past in de lopende herstructurering bij Univeg.

Met deze zet wil het bedrijf het rendement op ingezette middelen verbeteren én de schulden reduceren. Concreet heeft Univeg een aantal plantages in de etalage gezet. Univeg wou volgens kenners vooral van de Argentijnse plantages af. En de groep wilde dat snel doen in het kader van gesprekken met de bankiers. Vooral het afstoten van de Argentijnse tak zou een onmiddellijk gunstig effect op de sterkte van de balans hebben en dus op de kredietcontracten.

Uiteindelijk is het Hein Deprez die de borst heeft natgemaakt. Hoe en wie zijn medefinanciers zijn, is niet duidelijk. Geen enkele betrokken partij wou de voorbije dagen details kwijt over de transactie. Volgens De Standaard is het duidelijk dat de hele Argentijnse deal er niet zonder slag of stoot is gekomen en voor spanning heeft gezorgd tussen de bestuurders. Maar het eindresultaat is wel dat Univeg er versterkt uit komt én dus is de opdracht met succes volbracht.

Univeg had in Argentinië 20.000 hectare grond, waarvan 4.000 hectare beplant is. Op de beplante hectares worden onder meer appelen, peren, citrusvruchten, druiven en uien geteeld. De meeste plantages liggen in Patagonië.

Bron: Belga/De Standaard

Volg VILT ook via