nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

20.12.2013 Kippenvlees in VS bijna altijd besmet met bacteriën

Bijna al het rauw kippenvlees dat in supermarkten in de Verenigde Staten wordt verkocht, is met gevaarlijke bacteriën zoals salmonella of E. coli besmet. In de VS worden elk jaar 48 miljoen mensen ziek door het eten van voeding die is besmet met dergelijke bacteriën. In verhouding vallen er meer doden na het eten van kippenvlees dan van andere voeding. Dat staat in het invloedrijke consumentenblad Consumer Report.

Een analyse van 300 stalen rauw wit vlees in winkels doorheen de hele VS gekocht toonde aan dat er in bijna alle kippen potentieel gevaarlijke bacteriën aanwezig waren, ook bij biologische merken, schreef het magazine. Meer dan de helft van de in juli gekochte stalen bevatte besmette fecale stoffen en zowat de helft bevatte een aan drie of vier van de meest voorgeschreven antibiotica immune bacterie. Geen enkel merk van de tientallen onderzochte supermarkten ontsnapte de dans.

Consumer Report adviseert de Amerikanen om geen rauw kippenvlees te eten, maar het vlees goed uit te bakken. “De consument zorgt er best ook voor dat rauw kippenvlees niet in aanraking kan komen met andere voeding”, staat te lezen op de website van de organisatie.

Bron: Belga/Consumer Report

Volg VILT ook via