nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

26.06.2013 Landbouwbeurs Libramont focust op bosbouw

‘De boom die produceert, beschermt en bewaart’: dat is het centrale thema van de Landbouwbeurs van Libramont, die van 26 tot 31 juli plaatsvindt. “Het is een uniek uitstalraam van de landelijke wereld in al zijn facetten: machines, veeteelt, bos, voeding, tuinbouw, maar ook onderzoek, onderwijs en cultuur. Dit maakt van de beurs een evenement zonder weerga in Europa”, aldus de organisatoren.

Nieuw dit jaar is dat de beurs als bosbouweditie gespreid wordt over zes dagen. Naast vier dagen landbouwbeurs in openlucht (26 - 29 juli), zijn er dit jaar ook twee dagen bosbouwdemonstraties in Paliseul (30 - 31 juli). Voor die demonstraties worden zowat 150 exposanten verwacht. Voor de volledige beurs zullen dat er voor het eerst meer dan 1.000 zijn. Het is de 79ste keer dat de beurs van Libramont wordt georganiseerd.

"De boom staat centraal in het thema van de editie 2013. De boom als productiegoed, als factor van de biodiversiteit en als element van conservatie", legde secretaris-generaal Jean-François Piérard uit. Naast een tentoonstelling over de valorisering van het bos, het veld en de boom worden er ook rondetafels georganiseerd over de toestand van de bos- en houtbouw in België.

De beurs van Libramont kreeg vorig jaar 220.000 bezoekers over de vloer. “Naast de traditionele veeprijskampen en paardenshows wordt dit jaar opnieuw aangeknoopt met een officiële openingssessie. Die werd sinds enkele jaren achterwege werd gelaten want overrompelend. "Onze exposanten zijn vragende partij”, preciseerde directeur Natacha Perat.

Meer informatie: Landbouwbeurs Libramont

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Volg VILT ook via