nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

25.04.2012 Melkveehouder zowat slechtste beroep ter wereld

Melkveehouders hebben in 2012 zowat het slechtste beroep ter wereld. Samen met houthakkers bengelen zij onderaan een in de Verenigde Staten opgestelde lijst van 200 beroepen. Bij de beoordeling van de beroepen wordt rekening gehouden met vier verschillende factoren: werkomgeving, stress, psychische aspecten en arbeidskansen. Software ingenieur wordt als beste beroep naar voor geschoven.

Elk jaar rangschikt de Amerikaanse website CareerCast.com 200 beroepen van leukste tot minst benijdenswaardige beroep. In de top drie van beste beroepen staan software ingenieur, actuaris en HR manager. De top drie van slechtste beroepen wordt aangevoerd door dat van houthakker, gevolgd door melkveehouder en soldaat. Vorig jaar stond melkveehouder nochtans niet in de top tien van minst benijdenswaardige banen.

Volgens de onderzoekers is dat te verklaren door het feit dat melkveehouders weinig verdienen en dat het gevaarlijk is omdat er wordt gewerkt met grote dieren. “In de afgelopen tien jaar zijn er in de VS meer doden onder melkveehouders te betreuren dan ooit tevoren”, zeggen de onderzoekers. “Verder zijn de arbeidsomstandigheden zwaar en moeten ze in elk weer naar buiten. Ook wordt de melkveehouderij steeds meer een spel tussen de grote jongens en zie je dat de kleinere bedrijven het onderspit moeten delven.”

Meer informatie: De top-200 van CareerCast.com

Bron: Vacature/Boerenbusiness

Volg VILT ook via