nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

31.07.2006 Milcobel plant sluiting Nederlandse Ysco-fabriek

De Belgische zuivelgroep Milcobel is van plan om de Ysco ijsfabriek in het Nederlandse Oosterhout te sluiten. Milcobel en Ysco willen de room- en consumptie-ijsproductie concentreren in twee fabrieken die elk meer dan 100 miljoen liter productie per jaar aankunnen. De productie van Oosterhout, waar een productiecapaciteit is van 20 à 25 miljoen liter per jaar, zou worden overgebracht naar Langemark en Argentan. Dat heeft Milcobel maandag gemeld in een persbericht.

Milcobel en Ysco merken een toenemende concentratie en internationalisering bij de belangrijkste klant van Ysco, namelijk de supermarktketens. Door deze verdere concentratie van de klanten van Ysco ontstaan steeds grotere groepen die hun inkoopactiviteiten vaker transnationaal regelen, meldt het persbericht. Volgens Milcobel zoeken zij als gevolg hiervan leveranciers die flexibel grote productievolumes aankunnen. Dit maakt de concurrentie binnen Europa groter, zodat efficiënt geproduceerd dient te worden om een verantwoord resultaat te kunnen behalen, aldus de zuivelgroep.

Het voornemen tot sluiting van de Nederlandse Ysco-fabriek is maandag voorgelegd voor advies aan de ondernemingsraad. In de komende dagen zal overleg plaatsvinden met de vakorganisaties over een sociaal plan.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via