nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

15.11.2011 Natuurpunt vraagt helpende handen op Dag van de Natuur

Natuurpunt nodigt iedereen uit om dit weekend de handen uit de mouwen te steken in een natuurgebied. Op de Dag van de Natuur vinden meer dan 100 activiteiten plaats in heel Vlaanderen, goed voor meer dan 14.000 helpende handen voor meer natuur. Natuurpunt, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen, viert volgende maand overigens haar 10-jarig bestaan.

Natuurpunt wil iedereen betrekken bij het beheer van de natuurgebieden. Niet alleen omdat vele handen het werk lichter maken, maar ook omdat mensen de natuur zo op een andere manier ontdekken. Omdat 2011 het Europees jaar van de Vrijwilliger is, kiest Natuurpunt dit jaar voor de slogan '10.000 handen voor meer Natuur'. Iedereen kan immers meehelpen aan betere en mooiere natuur.

Op zondag 20 november organiseert Natuurpunt twee grote boomplantevenementen in het kader van haar campagne “Bos voor Iedereen”. In totaal worden meer dan 25.000 bomen geplant. Op veel plaatsen is de Dag van de Natuur een samenwerking met de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) en andere verenigingen.

Natuurpunt rekent voor de bescherming van belangrijke biotopen, soorten en landschappen op duizenden vrijwilligers en meer dan 350 professionele medewerkers. Op 3.200 hectare wordt samengewerkt met bijna 600 landbouwers. Natuurpunt beheert een 500-tal natuurgebieden met een oppervlakte van 18.200 ha.

Eind vorig jaar telde het ledenbestand van Natuurpunt 88.000 families. In december zal het precies 10 jaar geleden zijn dat Natuurpunt een start nam door het samengaan van de natuurverenigingen De Wielewaal en Natuurreservaten.

Meer info: Dag van de Natuur

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Wim Dirckx

Volg VILT ook via