nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

26.03.2012 Nik Van Gool volgt Carla Durlet op als voorzitter KVLV

Nik Van Gool wordt de nieuwe voorzitter van KVLV, Vrouwen met Vaart. Zij volgt Carla Durlet op, die met pensioen gaat. “Vrouwen zijn vaak voorlopers in veranderingsprocessen en verenigingen als KVLV zijn het sociale kapitaal van morgen”, verwijst Van Gool naar de rol die de vrouwenvereniging kan spelen in de zoektocht naar een ecologisch duurzaam, sociaal rechtvaardig en economisch stabiel samenlevingsmodel.

Sinds 2003 is Nik Van Gool nationaal voorzitter van Kind en Preventie, de organisatie die in opdracht van Kind en Gezin de consultatiebureaus in Vlaanderen en Brussel organiseert. Voordien werkte ze bij Landelijke Kinderopvang als manager beleid en innovatie. Vorig jaar nam ze een sabbatjaar. De uitdaging bij KVLV neemt ze aan omdat ze gelooft in de kracht van engagement en in de meerwaarde van het middenveld.

“KVLV, Vrouwen met Vaart is een sterk merk”, zegt Van Gool. “Het is veel meer dan het razend populaire ‘Ons Kookboek’.” Honderd jaar geleden stonden boerinnen, met een aangeboren gevoel voor ondernemen, aan de wieg van KVLV. Vandaag is het de grootste vrouwenorganisatie in ons land, met 104.000 leden, actief in bijna duizend plaatselijke afdelingen. Eén van haar prioriteiten is het dichten van de digitale kloof die veel vrouwen nog belemmert in hun ontplooiing.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: KVLV

Volg VILT ook via