PITO Stabroek breidt uit met bijna vier hectare

De Antwerpse provincieraad heeft de aankoop van een deel van de gronden van de voormalige conservenfabriek Picolo in Stabroek goedgekeurd. Die gronden zullen gebruikt worden door het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO). Een terrein van bijna vier hectare wordt toegevoegd aan het bestaand domein van PITO Stabroek.
6 april 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:59
Lees meer over:

De Antwerpse provincieraad heeft de aankoop van een deel van de gronden van de voormalige conservenfabriek Picolo in Stabroek goedgekeurd. Die gronden zullen gebruikt worden door het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO). “De school heeft nood aan bijkomende terreinen voor mestafzet, voederwinning en stalling van de dieren”, verklaart gedeputeerde voor Patrimonium Koen Helsen (Open Vld).

Na de sluiting van de conservenfabriek Picolo kwam een oppervlakte van 3,9 hectare aan landbouwgrond vrij. “Een opportuniteit om deze gronden voor het PITO te verwerven”, stelt Helsen. De provincie Antwerpen betaalde voor deze oppervlakte een som van iets minder dan 196.000 euro, wat neerkomt op vijf euro per vierkante meter.

De school zal de terreinen gebruiken om terug te kunnen voorzien in eigen ruwvoer, daar waar dat nu moet worden aangekocht bij andere landbouwers. Ook zal er plaats komen voor paarden en hoenders, dieren die gebruikt worden in de nieuwe afdeling Dierenzorg. Ook de gebouwen zullen uitbreiden met een praktijkgebouw voor de richting Dierenzorg, een landbouwloods en stallingen voor paarden en schapen. Ook zal de paardenpiste worden verplaatst en vergroot en zal er een serre worden bijgebouwd met aanpalende containervelden.

“Het verwerven van deze gronden die aansluiten bij het bestaande domein van het PITO is een mooie kans voor de provincie om de zeer specifieke onderwijsrichtingen in PITO Stabroek extra te ondersteunen”, licht gedeputeerde Helsen de beslissing van de provincieraad toe.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek