nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.11.2011 Peter Bellens volgt Ludo Helsen op als gedeputeerde

Peter Bellens (CD&V) legt donderdag de eed af als gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Hij volgt zijn partijgenoot Ludo Helsen op, die de politiek vaarwel zegt. Bellens is momenteel economieleerkracht, gemeenteraadslid in Herentals en politiek raadgever van minister Inge Vervotte. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer landbouw en plattelandsbeleid in de provincie Antwerpen.

De 47-jarige Bellens is al bijna dertig jaar actief in de politiek bij CD&V. In 1995 schopte hij het tot nationaal secretaris van de CVP-jongeren. Later werd hij nog arrondissementvoorzitter van CD&V voor de regio's Mechelen-Kempen (2000-2004) en Kempen (2004-2006). Sinds 2006 is hij gemeenteraadslid in Herentals.

Als gedeputeerde neemt hij de meeste bevoegdheden van Ludo Helsen over. Het gaat onder meer om Cultuur, Landbouw en Plattelandsbeleid en Europese samenwerking. Met Ludo Helsen verdwijnt de gedeputeerde met de langste staat van dienst uit de Antwerpse deputatie. Helsen was al sinds 1987 gedeputeerde en tot zijn afscheid op 31 oktober ook woordvoerder van de deputatie. Die taak wordt overgenomen door collega en partijgenoot Marc Wellens.

Bron: Belga

Beeld: CD&V

Volg VILT ook via