nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

06.03.2012 Stad Gent kiest voor duurzame broodjesleveranciers

De stad Gent legt haar broodjesleveranciers voortaan technische duurzaamheidseisen op, gebaseerd op sociale, economische en ecologische criteria. Dat maakt schepen voor Facility Management Christophe Peeters (Open Vld) bekend. Gent sloot recent een raamcontract af met een broodjesleverancier uit de sociale economie, ter waarde van 80.000 euro.

De stad Gent maakt al een tijd werk van duurzaamheid in haar aankoopbeleid, en trekt die lijn voortaan door voor de broodjes die geleverd worden op werkvergaderingen, lunchgesprekken, teamdagen, speciale dienstactiviteiten of vergaderingen van het college, de gemeenteraad en commissies.

Bij de aanbesteding kunnen broodjesleveranciers extra punten verdienen als ze bijkomende inspanningen leveren, zoals het gebruik van seizoensgebonden, biologische of Fair Trade-producten, duurzame vis (MSC-keurmerk) en lokale producten, of het leveren van sociaal-economisch duurzame inspanningen op vlak van aanwerving, begeleiding en opleiding van personeel uit kansengroepen.

Recent sloot Gent al een raamcontract af met een broodjesleverancier uit de sociale economie, ter waarde van 80.000 euro. Volgens dat contract zijn het product en de levering per fietskoerier of elektronisch voertuig volledig duurzaam.

Bron: Belga

Volg VILT ook via