nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.06.2013 Stap verder in BGA voor potjesvlees en Vlaamse laurier

Vlaams landbouwminister Kris Peeters geeft positief advies voor de erkenningsaanvraag van de Vlaamse laurier en het Potjesvlees uit de Westhoek als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ (BGA). Gaat de Europese Commissie akkoord, dan ontvangen beide streekproducten dezelfde erkenning als de Vlaams-Brabantse tafeldruif, het Brussels grondwitloof, de Geraardsbergse mattentaart en de Gentse azalea.

Beide aanvragen worden nu overgemaakt aan de Europese Commissie. Zij zal beslissen of de aanvraag van het Potjesvlees uit de Westhoek en de Vlaamse laurier voldoet aan alle voorwaarden om geregistreerd te worden als Beschermde Geografische Aanduiding.

Als de Europese Commissie op het einde van de procedure de benamingen registreert, houdt dit in dat enkel nog producenten uit het afgebakende geografische gebied (de Westhoek en de aangrenzende kustgemeenten van West-Vlaanderen voor het Potjesvlees uit de Westhoek, en de bestuurlijke arrondissementen Brugge, Gent, Eeklo, Roeselare en Tielt voor de Vlaamse laurier) de benamingen mogen gebruiken. Het traditionele productieproces wordt vastgelegd in het productdossier.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via