nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.01.2011 Tienen gaat bio-incubator funcionele voeding bouwen

De bouw van de bio-incubator in Tienen, die de naam Food Port meekreeg en deel uitmaakt van het Feed Food Health-bedrijvenproject rond functionele voeding, gaat in april van start. De incubator, een centrum dat nieuwe biobedrijven helpt bij het opstarten, zal binnen het jaar de deuren openen. Dat zegt Peter Koopmans, voorzitter van de nv Biogenerator en operations director van de Tiense Suikerraffinaderij.

De 10,7 hectare grote Feed Food Health-bedrijvenzone, die gerealiseerd wordt in de bedrijvenzone Soldatenplein op de voormalige terreinen van Bosch, omvat een wetenschapspark met incubatiecentrum en een innovatieve bedrijvenzone. De zone zal plaats bieden aan vernieuwende projecten rond gezonde voeding voor mens en dier. De bedrijvenzone mikt in de eerste plaats op hoogtechnologische bedrijven actief in de sector van functionele voeding, die een verbetering nastreeft van de gezondheid van de consument.

Naast de wegeninfrastructuur, die reeds werd aanbesteed, is Food Port de eerste realisatie van het Feed Food Health-project. Het incubatiecentrum omvat 12 modules voor opstartende bedrijven. "Als er voldoende interesse is zal de eerste 1.500 m² worden uitgebreid met nog eens 7.000 m². Er hebben zich reeds een aantal kandidaten aangediend", aldus Koopmans, die er ook op wees dat een consortium van lokale bedrijven 950.000 euro investeert in het project.

Minister-president Kris Peeters was aanwezig op de plechtige voorstelling van het project en stelde het Food Project ten volle te ondersteunen. "Dit economisch, duurzaam en ambitieus project kadert immers perfect in het toekomstplan ‘Vlaanderen in Actie’”, aldus Peeters.

Bron: Belga

Volg VILT ook via