nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.11.2007 Valio plaatst lactosevrije melkdrank in de kijker

De Belgische afdeling van de Finse melkproducent Valio heeft een nationale informatiecampagne gestart over lactose-intolerantie. Mensen met lactose-intolerantie reageren overgevoelig op melksuiker. Ongeveer één op vijf Belgen heeft de aandoening. Mensen die lijden aan lactose-intolerantie verwarren dit vaak met een melkallergie waardoor ze geen melkproducten nuttigen. Nochtans hebben beide afwijkingen niets met elkaar gemeen.

De symptomen - winderigheid, buikkrampen, misselijkheid, diarree - zijn echter grotendeels identiek, waardoor de verwarring ontstaat. Valio Vache Bleu, de Belgische tak van het Finse Valio, start daarom de website www.ikwilmelk.be. Het bedrijf voorziet ook informatiemateriaal voor de wachtzalen van dokterspraktijken.

De producent lanceert samen met de campagne een nieuw lactosevrij gamma melkproducten. Het bedrijf noemt dat een "technologische krachttoer". Het is de eerste maal dat een producent erin slaagt om lactosevrije melkproducten te produceren, luidt het. Mensen met lactose-intolerantie hebben een te kleine hoeveelheid van het enzym lactase in de ingewanden. Lactase zorgt voor de vertering van melksuiker (lactose), een bestanddeel van melk. Bij een melkallergie reageert het immuunsysteem op de melkeiwitten in melk.(KS)

Meer informatie: Valio

Bron: Belga

Volg VILT ook via