nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.12.2005 Vogelgriep duikt voor het eerst op in Oekraïne

In Oekraïne is voor de eerste keer de vogelgriep opgedoken. In twee regio's in het zuiden van het land, op het schiereiland De Krim, werd het virus vastgesteld bij pluimvee en ganzen. Dat heeft het agentschap Interfax zaterdag bericht, onder aanhaling van bronnen bij het Oekraïense ministerie van Landbouw.

Verdere tests in Groot-Brittannië en Italië moeten uitmaken of het om de gevaarlijke H5N1-variant van het virus gaat. Die kostte in Azië het leven aan bijna 70 mensen. Op enkele getroffen pluimveebedrijven stierf op één nacht 80 tot 90 procent van de dieren. Het noorden van De Krim geldt als een belangrijk rustgebied voor trekvogels.

In Indonesië is intussen opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Dat heeft het ministerie van Gezondheid zaterdag bevestigd. Een 25-jarige vrouw stierf op 29 november in een ziekenhuis in Djakarta. Analyses die in Hong Kong werden uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), wezen uit dat ze overleed aan de gevolgen van de vogelgriep.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via