nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.10.2009 Wakker Dier steunt boeren in strijd voor eerlijke prijs

Protesterende boeren die eerlijke prijzen eisen, krijgen er een onverwachte bondgenoot bij. De Nederlandse stichting Wakker Dier heeft ook genoeg van het gebradeer. Onder de noemer 'Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs' starten ze een grootschalige radiocampagne. "Als de boeren geen correcte prijs krijgen, staat het dierenwelzijn onder druk", luidt het.

De Nederlandse dierenrechtenorganisatie Wakker Dier start een grote radiocampagne `Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs'. De campagne is een reactie op het toenemend gestunt met vlees. "Dit jaar is anderhalf keer zo vaak gestunt met vleesproducten als vorig jaar", stelt de organisatie.

""De gemiddelde Nederlander eet jaarlijks 14 dieren uit de vee-industrie, via het goedkope vlees uit de supermarkt", schrijft Wakker Dier op haar website. "Doordat supermarkten massaal braderen met vlees, is het voor een boer nauwelijks mogelijk om nog een boterham te verdienen en staat het dierenwelzijn onder druk". Wakker Dier zal komende weken met zes verschillende radiospotjes de leefomstandigheden van varkens en kippen aan de kaak stellen.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via