nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

28.11.2009 Witkap verovert Japan

Witkap, het bier van de Ninoofse ambachtelijke brouwerij Slaghmuylder, is aan een opmars bezig in Japan. Dat hebben ze te danken aan Kazunori Miwa, een Japanner met een passie voor Belgische bieren. De man was vrijdag op bezoek om een nieuwe bestelling te plaatsen.

Brouwerij Slaghmuylder is niet aan zijn proefstuk toe. Het Witkapbier was al in de Verenigde Staten te verkrijgen en sinds enige tijd ook in Japan. Met de komst van Kazunori Miwa, directeur van de firma Kiya Co, mag de Ninoofse brouwerij een extra bestelling optekenen.

"Ik ben al langer op zoek naar lekkere Belgische bieren die ik via mijn bedrijf kan invoeren en verkopen in Japan", zegt Miwa via een tolk. "Via het internet en wat ander opzoekingswerk kwam ik geregeld de naam Slaghmuylder tegen. Zo is van het één het ander gekomen. Ik ben het bier beginnen invoeren. Het verkoopt vrij goed. Ik verkoop het Witkapbier vooral aan Japanners. Die lusten het bijzonder graag. Het is dan ook een lekker bier, met een aparte en unieke smaak".

Overigens deed de eindejaarsperiode trouwens al volop zijn intrede bij brouwerij Slaghmuylder. Vanaf november lanceren ze traditioneel het kerstbier, een ongefilterde versie van het pilsbier, dat een unieke en diepe smaak garandeert. "Het bevat meer mout en gerst dan een klassieke pils. Door het gebruik van de Erembodegemse hop heeft het bier ook een lekkere bittere afdronk", aldus nog brouwer Karel Goddeau.

 

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Volg VILT ook via