Zuivel staat centraal tijdens 'Week van de diëtist'

Tijdens de ‘Week van de diëtist’, die van 18 tot 24 maart loopt, zetten 200 diëtisten hun deuren open. Centraal thema tijdens die week is ‘Krachtig zuivel’.
9 maart 2012  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:04
Lees meer over:

Tijdens de ‘Week van de diëtist’, die van 18 tot 24 maart loopt, zetten 200 diëtisten hun deuren open. Centraal thema tijdens die week is ‘Krachtig zuivel’. “Wie op latere leeftijd nog vlot te been wil zijn, investeert het best van kinds af aan in zijn botkapitaal. Onder meer de inname van zuivelproducten is daarom van groot belang”, zegt de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer twee derde van de Belgische bevolking van 15 jaar of ouder dagelijks melk of calciumverrijkte sojaproducten gebruikt. Toch haalt slechts 3,4 procent van de bevolking de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van minimum 450 ml melk of calciumverrijkte sojaproducten. “Omdat de consumptie van deze producten omhoog mag, hebben we zuivel als centraal thema voor onze achtste ‘Week van de diëtist’ genomen”, zegt VBVD.

In heel Vlaanderen zetten diëtisten hun deuren open voor geïnteresseerde bezoekers. “Zo kunnen zij volledig vrijblijvend kennismaken met de manier van werken van een diëtist”, klinkt het. Op het programma staan onder meer gratis consultaties, voordrachten, bepaling van de Body Mass Index (BMI), gezondheidstests, workshops, zuivelspelen, zuivelproevertjes, enz.

Meer informatie: Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek