nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

29.08.2018 Agriflanders gaat nog zeker 10 jaar door

Bij de voorstelling van de 11e editie van Agriflanders, bevestigde de organisatie dat ze de volgende vijf edities vastgelegd hebben samen met Artexis, de uitbater van Flanders Expo. De tweejaarlijkse beurs gaat dus nog zeker tien jaar door. “Ook deze editie is opnieuw zo goed als volgeboekt”, zegt voorzitter Georges Van Keerberghen. “En dit al vijf maanden voor de start van het gebeuren. Ik wil dan ook alle ingeschreven firma’s bedanken voor het vertrouwen dat ze ons schenken.”

Van 10 tot 13 januari 2019 kunnen professionele landbouwers, enthousiaste hobbyisten en geïnteresseerde leken voor de elfde keer terecht op Agriflanders, de vakbeurs voor veeteelt en mechanisatie op erfniveau. “Met de 11e editie van Agriflanders staan we aan de vooravond van een nieuw decennium”, steekt voorzitter Georges Van Keerberghen van wal. “Met het campagnebeeld en de slogan, ‘De landbouw op zijn best’, willen we met een zekere fierheid onze landbouw en haar ‘beste’ producten tonen aan mogelijke toeleveranciers, producenten, afnemers, burgers en consumenten.”

Na de aankondiging van de nieuwe editie, volgde ook de mededeling dat Agriflanders twee belangrijke samenwerkingsovereenkomsten heeft hernieuwd. De organisatie gaat voor de komende drie edities verder in zee met hoofdsponsor KBC én kan voor de volgende vijf edities nog steeds terecht in de hallen van Flanders Expo. “Agriflanders zal dus ook van 2021 tot en met 2029 te gast zijn in Gent”, aldus Georges Van Keerberghen. “Door deze langdurige overeenkomsten aan te gaan, willen wij onze goede samenwerking en ons wederzijds vertrouwen duurzaam verankeren, maar willen we tevens tonen dat wij samen naar de verre toekomst kijken.”

En in die toekomst ziet de organisatie een steeds grotere rol weggelegd voor het klimaat. “We zien dat het klimaat sterker is dan alle technologieën”, klinkt het. “De land- en tuinbouw zal meer en meer gevat worden door de klimaatdiscussie, waar landbouw een deel van het probleem is, maar evengoed een deel van de oplossing”, zegt Georges Van Keerberghen. “Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat firma’s op Agriflanders oplossingen aanbieden op het vlak van emissiebeperkingen, zowel op het vlak van de veevoeding als op het vlak van emissietechnieken, energie-efficiëntie en energieproductie.”

Naast de aanwezigheid van belangrijke firma’s, blijft de beurs ook inzetten op prijskampen en tentoonstellingen van dieren. Die zullen dit jaar geïntegreerd worden in hal 8. “Op dit moment zijn reeds 332 firma’s ingeschreven en zijn er nog een vijftal standplaatsen beschikbaar”, vertelt eventmanager Gunther De Mey. Daarvan zijn bijna 90 procent trouwe klanten en zo’n 41 nieuwe firma’s. “Over het algemeen zijn er iets minder Nederlandse firma’s aanwezig. Ook in de subsector ‘stallenbouw en -inrichting is er een lichte daling in het aantal exposanten. Die daling wordt wel gecompenseerd door meer mechanisatiefirma’s en een sterkere vertegenwoordiging van de voerderfirma’s. Daarmee wordt Agriflanders meer dan ooit de beurs van de veeteelt.”

Meer informatie vindt u via www.agriflanders.be.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Agriflanders

Volg VILT ook via