nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.11.2017 "Autocontrolesysteem mengvoeders functioneert prima"

Het voedselveiligheidssysteem van de mengvoedersector, gebaseerd op een uitgebreid autocontrolesysteem, geldt wereldwijd als een voorbeeld van goede praktijken. Dat zegt Herman Diricks, gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). “De mengvoedersector hoort bij de beste leerlingen van de klas, wat ook het sluiten van bilaterale akkoorden met buurlanden vergemakkelijkt”, zo klinkt het. 

In overleg met alle spelers uit de keten heeft de Belgische mengvoedersector een specifieke aanpak ontwikkeld om de voedselveiligheid in de hele keten te garanderen: via een autocontrolesysteem staan alle actoren voor een deel zelf garant voor het goed en veilig functioneren van de keten. “En uiteraard wordt ook elke operator op zijn beurt opnieuw gecontroleerd om te zien of de controles naar behoren gebeuren”, voegt Yvan Dejaegher, directeur-generaal van de Belgian Feed Association (BFA), daaraan toe.

“We kunnen gerust zeggen dat dit een uitstekend voorbeeld is van goede praktijken”, aldus gedelegeerd FAVV-bestuurder Herman Diricks in de tv-studio van PlattelandsTv. “Als men bijvoorbeeld op Europees niveau op zoek is naar goede voorbeelden merken we dat ze toch vaak bij België terechtkomen. Omgekeerd gaan wij ook geregeld naar het buitenland om ons systeem uit te leggen, wat het onderhandelen van bilaterale akkoorden makkelijker maakt en dus ook de exportmogelijkheden van de mengvoedersector.”

Bekijk het hele interview hier.  

Bron: PlattelandsTv

Volg VILT ook via