nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.09.2017 BelOrta bouwt als eerste op clustersite Veiling Zuid

Een tweet van @VeilingBelOrta verraadt dat de grootste groente- en fruitveiling van het land in zijn nopjes is met de nieuwbouw die momenteel gerealiseerd wordt. De foto toont de eerste muur van het nieuwe distributiecentrum voor groenten en fruit op Veiling Zuid in Sint-Katelijne-Waver. Dat verrijst op een nieuw agro-bedrijventerrein maar sluit toch aan bij de bestaande veilinggebouwen. #toplocatie, laat BelOrta op Twitter weten wat ze daarvan vinden. Op de clustersite ontwikkeld door POM Antwerpen gaan nog meer bedrijven uit de agrovoedingsindustrie zich vestigen.

Veiling Zuid in Sint-Katelijne-Waver is één van de clustersites van POM Antwerpen, een bedrijventerrein dat firma’s uit eenzelfde sector samenbrengt. Gelegen net naast de grootste coöperatieve veiling van Europa en grenzend aan een industriezone die reeds heel wat bedrijven vestigt uit de agrovoedingssector, ligt de bestemming van Veiling Zuid voor de hand. De provinciale ontwikkelingsmaatschappij spreekt van een “toplocatie voor elk bedrijf dat actief is in de agro-industrie”, en BelOrta kan dat enkel maar beamen nu ze gestart zijn met de bouw van een nieuw distributiecentrum.

Het in groenten en fruit gespecialiseerde nieuwsmedium AGF.nl informeerde bij Luc Peeters van BelOrta naar de bouwplannen. Er komt een distributiemagazijn met vier logistieke eenheden van telkens 4.000 m², met voldoende laadkaaien en nutsvoorzieningen zoals kantoorruimte en sanitair. De door BelOrta aangekochte bouwkavel is in totaal vijf hectare groot. De ingebruikname van het nieuwe gebouw is voorzien voor begin volgend jaar.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: @VeilingBelOrta - Twitter

Volg VILT ook via