nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

12.10.2017 Bestuurders Chickfriend vrij in afwachting van proces

De twee bestuurders van het Nederlandse bedrijf Chickfriend komen vrij in afwachting van hun proces. Dat besliste de rechtbank in het Nederlandse Zwolle. Het duo zit sinds 10 augustus vast in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar het fipronil-schandaal. Ze blijven ervan verdacht het insecticide fipronil te hebben gebruikt bij het ontsmetten van kippenstallen en daarmee de volksgezondheid in gevaar te hebben gebracht.

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de levering of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. De twee werden in augustus opgepakt bij een actie door de inlichtingen- en opsporingsdienst van de Nederlandse Voedselwarenautoriteit onder leiding van het parket. Acht locaties in Nederland zijn toen doorzocht, waaronder de woningen van de twee verdachten. Ook in België zijn er huiszoekingen geweest.

Sinds woensdag zijn de twee bestuurders van ChickFriend weer op vrije voeten. De rechtbank te Zwolle besloot dat zij de rest van het strafrechtelijk onderzoek in vrijheid mogen afwachten. Hun voorlopige hechtenis was al meerdere keren verlengd, nu waren daar niet langer redenen toe. De verdenkingen tegen de bestuurders blijven bestaan.

Bron: Belga

In samenwerking met: Boerderij

Volg VILT ook via