nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

26.12.2018 Biobest gaat Turkse en Australische toer op

Biobest Group uit Westerlo, wereldspeler in bestuiving via hommels en andere insecten en in biologische gewasbescherming, breidt uit in Turkije en Australië. Het dochterbedrijf van het beursgenoteerde conglomeraat Floridienne verwerft een meerderheidsbelang in het Turkse BKS, dat vangplaten en –rollen produceert en feromonen verdeelt, zowel in Turkije als daarbuiten. En met Bugs for Bugs, een belangrijke speler voor nuttige insecten en andere biocontroleproducten op de Australische markt, doet Biobest Group een eerste overname in Australië.

Biobest Group is aanwezig in 65 markten en werd dit jaar bekroond met de Vlaamse Leeuw van de Export. Het verwierf het BKS-meerderheidsaandeel van 75 procent via IVOG, het Duitse filiaal van Biobest dat zelf ook vangplaten en –rollen produceert. ”Vangplaten en –rollen zijn belangrijke producten in het kader van de geïntegreerde gewasbescherming”, vertelt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group. “Telers gebruiken ze om plagen te monitoren of om actief de plaagdruk te verminderen. Ons productgamma zal aan de noden van telers van verschillende gewassen in verschillende landen beantwoorden. IVOG en BKS zijn erg complementair. Dankzij de synergie tussen beide bedrijven kunnen we wereldleider worden in dit belangrijk segment.”

Biobest neemt ook Bugs for Bugs over, en zet daarmee zijn eerste stap op de Australische markt. “Australië heeft een belangrijke en groeiende productie van landbouwgewassen met een hoge waarde”, aldus Vandoorne. “Door zijn ligging en unieke biodiversiteit gelden in Australië stringente regels die het onmogelijk maken er de markt te bedienen met de invoer van natuurlijkevijandproducten.” Bugs for Bugs deed de voorbije jaren zelf verscheidene overnames. “De alliantie met Biobest is de volgende belangrijke stap in de ontwikkeling”, vertelt co-CEO Marius Collatz. “We krijgen toegang tot een technologisch ontwikkelingsprogramma van wereldklasse en zullen Australische landbouwers meer en betere oplossingen kunnen aanreiken.”

 

Lees ook het interview dat VILT onlangs had met Jean-Marc Vandoorne (CEO Biobest).

Bron: Eigen verslaggeving / De Tijd

Volg VILT ook via