nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

20.09.2018 Biobest wint de titel 'Leeuw van de Export'

Biobest, bekend als toeleverancier van de tuinbouw, heeft samen met een fabrikant van industriële stootbeveiligingssystemen (Boplan) de Leeuw van de Export gewonnen. De prijs bekroont Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten en is een initiatief van exportagentschap Flanders Investment and Trade (FIT). Het Kempense bedrijf Biobest zet hommels en andere insecten in voor bestuiving en biologische bestrijding van ziekten en plagen in de tuinbouw. Maandag verschijnt op VILT.be een bedrijfsreportage van Biobest als onderdeel van een thema-publicatie over geïntegreerde gewasbescherming.

Biobest en Boplan kregen woensdag de Leeuw van de Export uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Bij de bedrijven van 50 of meer werknemers is Biobest uit Westerlo de laureaat. "Het biotechbedrijf overtuigde de jury met zijn op en top duurzame productengamma dat wereldwijd voor een transformatie van de tuinbouwsector heeft gezorgd. Verder sprongen uiteraard de indrukwekkende groeicijfers in het oog, met 2017 als een echt topjaar. Naast enkele acquisities in nieuwe markten plukte het bedrijf volop de vruchten van zijn eigen distributiesysteem en klokte af op een groei van meer dan 30 procent", zegt het exportagentschap FIT.

Na een eerdere nominatie in 2014 sleept Biobest de titel 'Leeuw van de Export' nu effectief in de wacht. CEO Jean-Marc Vandoorne is in de wolken met deze erkenning. "Deze leeuw is te danken aan de tomeloze inzet van alle Biobest-medewerkers, overal ter wereld en aan de steun en het vertrouwen van onze klanten, onze verdelers en de telers die dagelijks op ons rekenen om hen te begeleiden bij een succesvolle en duurzame teelt."

Biobest stelt in Westerlo zo'n 200 mensen tewerk. Wereldwijd verschaft het bedrijf werk aan duizend mensen. Biobest, de afkorting voor 'biologische bestuiving', was het eerste bedrijf ter wereld dat hommels op commerciële basis kweekte om ze in te zetten als natuurlijke bestuivers in de tuinbouw. Het Kempense bedrijf exporteert elke week anderhalf miljoen hommels naar tuinbouwbedrijven in meer dan 60 landen. Biobest is niet alleen gespecialiseerd in hommels, maar ook in andere nuttige insecten die dienen voor de biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw.

Bekijk hier een bedrijfsfilmpje van Biobest n.a.v. de erkenning.

Bron: Belga / Gazet van Antwerpen / eigen verslag

Beeld: Biobest

Volg VILT ook via