nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

08.09.2017 Boer zoekt Vrouw is terug en gaat internationaal

De fans van de boerenstiel en/of van Dina Tersago hebben iets om naar uit te kijken, namelijk een nieuw seizoen van het populaire tv-programma ‘Boer zoekt Vrouw’. Dat is nog niet voor dit najaar omdat de makers veel en ver filmwerk voor de boeg hebben. Het elfde seizoen wordt namelijk iets speciaal want de vrijgezellen voor wie de hoofdrol weggelegd is, zijn stuk voor stuk landgenoten, landbouwers, én actief in het buitenland. Dat laatste is meteen de grote nieuwigheid van deze bijzondere reeks. “Vier van de vijf boeren hebben we intussen gevonden, maar die laatste heeft zich goed verstopt. De zoektocht in het buitenland is niet eenvoudig, dus alle hulp is welkom”, zegt Katrien Geens van FremantleMedia.

Zoals elk veel bekeken tv-programma heeft ‘Boer zoekt Vrouw’ voor- en tegenstanders. Naast liefhebbers van het genre datingprogramma lokte Boer zoekt Vrouw het voorbije decennium veel kijkers die genoten van het reilen en zeilen op een boerderij. Je kan van het programma houden, of het haten, maar voor de beeldvorming over landbouw is het van ontzettend groot belang geweest. Wat Dag van de Landbouw telkens op de derde zondag van september doet, namelijk burgers laten kennismaken met de land- en tuinbouw, dat heeft Boer zoekt Vrouw jarenlang via het tv-scherm gerealiseerd. Met een nog veel groter bereik bovendien, want tienduizenden Vlamingen trekken volgende week zondag hun laarzen aan terwijl honderdduizenden tv-kijkers de boerenstiel leerden kennen vanuit hun luie zetel. Tijdens het laatste seizoen in 2014 lokte het programma gemiddeld 766.000 kijkers naar VTM.

Volgend jaar wordt de draad weer opgepikt door VTM. Tenminste, als het productiehuis FremantleMedia lukt om een vijfde vrijgezel te vinden. De keuze voor Belgische boeren in het buitenland maakt de zoektocht erg complex. “In april gaat Boer zoekt Vrouw op antenne zodat we deze winter de wereld rondreizen om te filmen. De vier boeren die vrijgezel zijn en daar via Boer zoekt Vrouw verandering in willen brengen, komen namelijk uit drie verschillende continenten. Waar de vijfde boer actief is, maakt ons niet zoveel uit zolang hij of zij maar niet in België woont. Ook het type bedrijf is van ondergeschikt belang want een melkveebedrijf in bijvoorbeeld de Verenigde Staten levert heel andere beelden op dan een melkveebedrijf in Denemarken. Het belangrijkste is dat de kandidaat-boer of -boerin zich snel kenbaar maakt want het belooft een drukke winter te worden voor de cameraploeg en de presentatrice”, zegt Katrien Geens van FremantleMedia.

Dina Tersago was jarenlang het gezicht van Boer zoekt Vrouw zodat zij vanzelfsprekend in aanmerking komt als presentatrice. Of zij het effectief wordt, kan het productiehuis bevestigen noch ontkennen. “Dat hangt af van de timing, die te rijmen moet zijn met het privéleven van Dina”, aldus Geens. De presentatrice hebben de VILT-lezers niet voor het kiezen, maar de vijfde vrijgezel kunnen jullie wel mee helpen zoeken. Wie iemand kent in zijn persoonlijke netwerk die in aanmerking kan komen, mag het productiehuis tippen op het e-mailadres . De kandidaat is actief landbouwer in het buitenland, maar dat kan in eender welke subsector zijn: veehouder, akkerbouwer, groenteteler, fruitteler, sierteler, wijnboer, olijfboer, viskweker, enz.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via