nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

12.03.2019 Canvas laat #deboeren aan het woord over het klimaat

De klimaatverandering gaat iedereen aan. Daarom laat tv-zender Canvas doeners en denkers uit alle domeinen van de maatschappij aan het woord in hun #klimaatraad. Na #dekok, #defashionista en #dejurist, kwamen ook #deboeren aan bod. “Beter een goeie boer, dan een verre supermarkt”, klinkt het bij Canvas. “Dus gingen we langs bij boer Gijs en boer Jules. Zij boeren bio, verkopen lokaal, forceren niks, en maken met plezier hun handen vuil. Hoe werkt dat verdere klimaatverandering tegen? En hoe wapenen ze zich tegen de klimaatverandering die er al is?” Het antwoord op die vragen kom je te weten in een korte reportage.

De klimaatverandering is de laatste weken niet weg te slaan uit het dagelijks nieuws. “Wat kunnen we doen? Hoe moeten we ons aanpassen?”, vroegen we ons af bij Canvas. “Dat zijn belangrijke maar allesbehalve eenvoudige vragen, die een veelstemmig antwoord verdienen. Daarom hebben we bij Canvas onze eigen #klimaatraad samengesteld van doeners en denkers uit allerlei domeinen.”

In deze nieuwe videorubriek laat Canvas zich inspireren, uitdagen of de oren wassen door #dekok, #deboer, #debioloog, #defashionista, #destatisticus, #dejurist, #dejournalist… Elke week voegen ze een nieuw lid toe aan hun #klimaatraad, dat vanuit zijn of haar perspectief naar het probleem van de opwarming kijkt. Eerder deze week was het de beurt aan bioboeren Gijs en Jules om hun mening over de klimaatopwarming te geven. Benieuwd? Je vindt de volledige reportage hier.

Bron: Eigen verslaggeving / Canvas

Beeld: Canvas

Volg VILT ook via