Colruyt wil kwetsbare gezinnen aan de kookpot krijgen

Supermarktketen Colruyt start samen met het OCMW en het stadsbestuur van Kortrijk ‘Lekker eten voor iedereen’, een project dat kwetsbare gezinnen lekkerder en beter moet doen koken. Met een budgetvriendelijk receptenboekje en bijpassend boodschappenlijstje willen de projectpartners ouders helpen om lekker en evenwichtig te koken voor hun gezin, en om goedkoop en snel boodschappen te doen.
3 februari 2016  – Laatste update 4 april 2020 15:25
Lees meer over:

Supermarktketen Colruyt start samen met het OCMW en het stadsbestuur van Kortrijk ‘Lekker eten voor iedereen’, een project dat kwetsbare gezinnen lekkerder en beter moet doen koken. Met een budgetvriendelijk receptenboekje en bijpassend boodschappenlijstje willen de projectpartners ouders helpen om lekker en evenwichtig te koken voor hun gezin, en om goedkoop en snel boodschappen te doen.

Kwetsbare gezinnen met een beperkt budget beter doen eten. Dat is de bedoeling van ‘Lekker eten voor iedereen’, een project van supermarktketen Colruyt, de stad Kortrijk en het OCMW van Kortrijk. Het OCMW stelde een testgroep samen uit ouders met thuiswonende kinderen. Die groep krijgt van maart tot augustus 2016 om de twee weken een budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ van Colruyt. Het boekje bestaat uit zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten.

Elk recept geldt voor drie ruime porties en kost gegarandeerd niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie. In die prijs zijn de volledige verpakkingen inbegrepen, ook al wordt er in het recept een kleinere hoeveelheid gebruikt. Elk recept bevat bovendien tips om restjes van de maaltijd te verwerken, zodat de klant overschotjes nuttig kan gebruiken. Er worden ook tips gegeven om kinderen te laten helpen in de keuken. In de supermarkten zelf worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld kookdemonstraties.

“De stad en het OCMW kennen de noden van kwetsbare gezinnen en ze hebben de expertise om hen te begeleiden, terwijl wij de logistieke kennis, de expertise en het assortiment hebben om lekker en evenwichtig te koken”, aldus Jean-Pierre Roelands, directeur Winkelconcepten bij Colruyt, over de taakverdeling. “Daarmee kunnen we samen streven naar een structurele, duurzame en economisch haalbare oplossing om evenwichtig eten mogelijk te maken voor iedereen.”

Meer info: Colruyt

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek