nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

31.07.2018 Crelan ondersteunt vijf ‘Coup de coeurs’

Vijf Waalse projecten in de landbouw en de agrobusiness hebben een extra financieel duwtje in de rug gekregen voor hun vernieuwend idee dankzij een crowdfundingproject, gesteund door de coöperatieve bank Crelan. De vijf laureaten hebben tussen de 2.500 en 37.000 euro ingezameld om hun projecten tot een goed einde te brengen. Crelan overhandigde de winnaars een extra bijdrage van tien procent van het ingezamelde bedrag. De prijsuitreiking van de Coups de Coeur vond plaats op de Beurs van Libramont.

Voor het tweede jaar op rij heeft Crelan samengewerkt met het online platform MiiMOSA om projecten in de landbouw en de agrobusiness een duwtje in de rug te geven. In totaal werden 30 innovatieve projecten op het platform geplaatst. MiiMOSA ondersteunt lokale projecten en de website voor financiering is enkel gericht op de landbouw- en voedingssector. De 30 ingezonden projecten hebben al 122.000 euro ingezameld.

Crelan heeft vijf van deze ondernemers gelukkig kunnen maken met een extra bijdrage van tien procent van het vooropgestelde inzamelbedrag. Een jury, die samengesteld is uit leden van Crelan, de Waalse Landbouwfederatie (FWA) en de Union des Agricultrices Wallonnes (UAW), heeft de winnaars geselecteerd op basis van innovatie, ondernemerschap en de mate waarin de vier waarden van Crelan - verantwoord, persoonlijk, respectvol en verbonden - vertegenwoordigd zijn in de projecten.

“Crelan heeft zich opnieuw geëngageerd om samen te werken met MiiMOSA en zo konden we onze krachten bundelen om de Waalse landbouw en agrobusiness te financieren en te promoten”, zegt Florian Breton, CEO van MiiMOSA. ‘Deze samenwerking zorgt er nog maar eens voor dat de geweldige dynamiek van deze sectoren, die we samen zullen blijven steunen, in de kijker wordt gezet.”

De ‘Coups de coeurs” van dit jaar zijn een snoepje dat volledig uit fruit bestaat, een bioforelkwekerij, een biowijn, een project rond nieuwe bijenkorven en een initiatief rond nieuwe gistkuipen voor een brouwerij. Of er een dergelijke samenwerking in Vlaanderen komt, is nog afwachten. “Onze partner MiiMOSA richt zich enkel op Wallonië”, legt Leo De Roeck, communicatie- en persverantwoordelijke van Crelan, uit. “Als zij hun activiteiten zouden uitbreiden naar Vlaanderen, ondersteunen wij graag Vlaamse innovatieve ideeën, maar dat is op dit moment niet aan de orde.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Hans Aelbrecht

Volg VILT ook via