nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.05.2015 Deal over fusie Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest

De aandeelhouders van het diepvriesgroentebedrijf Greenyard Foods, de groente- en fruitreus Univeg en de kleinere potgrondspecialist Peatinvest hebben een definitieve overeenkomst bereikt over een fusie. Volgens Greenyard Foods biedt de fusie een uitgelezen kans om "een unieke en wereldwijde speler in de groente- en fruitsector" te vormen, goed voor een omzet van 3,7 miljard euro. Voor de fusie helemaal officieel is moeten de Europese mededingingsautoriteit en de buitengewone algemene vergadering van Greenyard Foods nog hun zegen geven.

Er is een finaal akkoord over de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. Dat laat de raad van bestuur van het overkoepelende en beursgenoteerde Greenyard Foods weten. "Dit is een volgende stap in het dossier", zegt Marleen Vaesen, de CEO van Greenyard Foods. De bedrijven zijn het nu onderling helemaal eens en de akkoorden zijn ondertekend. Vaesen voegt wel toe dat het nog wachten is op goedkeuring van onder meer de Europese mededingingsautoriteit. Zij meldt op haar website een voorlopige deadline van 3 juni. Daarna moet er nog een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen van Greenyard Foods.

De modaliteiten van de operatie waren eerder al bekendgemaakt. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin Univeg en Peatinvest volledig worden ingebracht. Daarvoor worden 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods uitgegeven aan de aandeelhouders van Univeg en Peatinvest. Uiteindelijk zal 42,5 procent van het fusiebedrijf in handen zijn van de bestaande aandeelhouders van Greenyard Foods, 49,6 procent bestaande aandeelhouders van Univeg en 7,9 procent bestaande aandeelhouders van Peatinvest. Het totale aantal uitstaande aandelen wordt 44,4 miljoen.

Spilfiguur is en blijft ondernemer Hein Deprez, nu al referentieaandeelhouder en voorzitter van de drie bedrijven. "Deze bedrijfscombinatie biedt de kans om een unieke en wereldwijde speler in de groente- en fruitsector te vormen die het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aanbiedt", herhaalt Greenyard Foods.

Bron: eigen verslaggeving/Belga

Beeld: Univeg.com

Volg VILT ook via