nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.05.2015 Duitse supermarkt kiest voor niet-gecastreerde varkens

De Duitse supermarktketen Aldi Süd, niet te verwarren met Aldi dat ook in ons land actief is, heeft een brief naar haar leveranciers gestuurd dat het vanaf 2017 enkel nog varkensvlees wil afnemen van niet-gecastreerde varkens. Met deze stap neemt Aldi Süd duidelijk stelling in tegen het verdoofd castreren. De verwachting is dat andere supermarktketens het initiatief van Aldi Süd gaan volgen. De belangenvereniging van Duitse varkenshouders reageert alvast positief op het voornemen van de discounter.

Experts interpreteren de plannen van Aldi Süd als een duidelijke toezegging om het aanbod van en de vraag naar berenvlees te vergroten. Want al jaren neemt de productie van vlees van niet-gecastreerde varkens toe, terwijl de vraag beperkt is en de prijs dus laag. Volgens die experts kan de markt een nieuwe impuls krijgen door de beslissing van Aldi Süd, alhoewel het nog onduidelijk is of de supermarktketen zal kiezen voor het vlees van niet-gecastreerde dan wel met Improvac gevaccineerde beren.

De Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands is blij met het initiatief. “Wij communiceren al langer over dit probleem en we roepen al langer in de keten om actie te ondernemen om de verkoop van berenvlees te stimuleren, maar nu komt er eindelijk beweging in het onderwerp”, zegt de belangenorganisatie voor varkenshouders.

Bron: Boerenbusiness

Volg VILT ook via