Eos traceert de herkomst van voedsel

Het vulgariserend wetenschapsmagazine Eos gaat voortaan elke maand de herkomst traceren van courante voedingsproducten als kippenvlees, brood of koffie. ‘Eos Tracé’ zal dieper ingaan op de volledige levenscyclus van voedingswaren: van de teelt en de verwerking over het transport, de consumptie en de afvalverwerking. Met crowdfunding wil de redactie de artikelenreeks kunnen realiseren.
28 september 2016  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:30
Lees meer over:

Het vulgariserend wetenschapsmagazine Eos gaat voortaan elke maand de herkomst traceren van courante voedingsproducten als kippenvlees, brood of koffie. ‘Eos Tracé’ zal dieper ingaan op de volledige levenscyclus van voedingswaren: van de teelt en de verwerking over het transport, de consumptie en de afvalverwerking. Met crowdfunding wil de redactie de artikelenreeks kunnen realiseren.

Van de impact op het milieu van het transport van soja tot het waterverbruik bij het spoelen van de karkassen: Eos Tracé wil de hele cyclus van voedingsproducten in kaart brengen en toonde aan de hand van kippenvlees aan wat je daarvan mag verwachten, inclusief heel wat aandacht voor het dierenwelzijn. Ook van brood, koffie en olijfolie zal de hele productie- en consumptiecyclus in kaart (en beeld) worden gebracht. Om de reeks gaande te houden, doet Eos via crowdfunding een beroep op zijn lezerspubliek. 

Lees er hier meer over. 

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek