nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.10.2018 Expertisecentrum helpt Antwerpse KMO's water besparen

In de trappistenbrouwerij van Westmalle werd maandag LED Water boven de doopvont gehouden. Voluit is dat het Laagdrempelig Expertise- en Dienstenverleningscentrum Water in de provincie Antwerpen. KMO’s kunnen er terecht voor advies over het managen van hun bedrijfwater. Tevens wordt vanuit de provincie Antwerpen ondersteuning gegeven aan demonstratieprojecten zodat bewezen technologie gemakkelijker én op een rendabele manier op de markt kan worden gebracht.

De beschikbaarheid en kwaliteit van ons zoet water staat onder druk met gevolgen voor de concurrentie- en veerkracht van ondernemingen. “Eén op de zes jobs in de Vlaamse economie zijn rechtstreeks afhankelijk van water. Het is dus van cruciaal belang dat het Laagdrempelig Expertise- en Dienstenverleningscentrum (LED) Water onze KMO’s goede oplossingen aanreikt om water te besparen of te hergebruiken. De extreme hitteperiode deze zomer drukte ons met de neus op de feiten”, aldus Dirk Van der Stede, CEO van het Vlaams Kenniscentrum Water.

Door de oprichting van LED Water kunnen bedrijven op een laagdrempelige wijze beroep doen op de kennis van de Universiteit Antwerpen en de Karel de Grote Hogeschool. KMO’s krijgen gratis eerstelijnsadvies en begeleiding inzake invoering en/of verbetering van productie, zuivering of management van het bedrijfswater. “Als we hebben gezien hoe de droogte ons de voorbije maanden parten heeft gespeeld, is het goed managen van onze waterhuishouding van groot belang”, onderstreept gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé het belang van een lokaal aanspreekpunt voor bedrijven.

Naast eerstelijnsadvies is het ook belangrijk dat maatregelen effectief worden uitgevoerd en breed worden uitgerold. Daarom organiseert Vlakwa/VITO open calls voor demonstratie- en disseminatieprojecten.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: provincie Antwerpen

Volg VILT ook via