nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.11.2018 FrieslandCampina onderzoekt sluiting mozarellafabriek

FrieslandCampina onderzoekt of het zijn mozzarella-productielocatie in Bree kan sluiten. Dat heeft het bedrijf aan zijn medewerkers medegedeeld. Volgens het zuivelbedrijf maakt de fabriek de verwachte rentabiliteit niet waar. “We achten de exploitatie niet langer verantwoord”, klinkt het bij het management. De sluiting zou gevolgen hebben voor 28 medewerkers. Met de bekendmaking is het formele informatie- en consultatieproces gestart. “We hebben gekeken naar oplossingen. Helaas hebben die niet geleid tot een betere situatie.”

Hans Meeuwis, voorzitter FrieslandCampina dairy essentials, begrijpt dat dit voor de betrokken medewerkers en management hard aankomt. “We zullen hen passende begeleiding aanbieden”, reageert hij. Ondanks inspanningen om een oplossing te vinden voor de lage rendabiliteit van de site, verbeterde de situatie niet. “Op grond daarvan hebben wij besloten de sluiting van de productielocatie te onderzoeken.”

Een belangrijk onderdeel van de strategie van FrieslandCampina is meer waarde halen uit basiszuivel: kaas, melkpoeder en boter. “Om die reden blijft mozzarella voor ons een belangrijke aanvulling op het bestaande kaasassortiment”, zegt Hans Meeuwis. “FrieslandCampina blijft de mogelijkheden in deze markt onderzoeken om zijn positie verder te versterken.”

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via