nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.06.2015 Fusie maakt van Greenyard Foods grootste ter wereld

Tijdens een buitengewone algemene vergadering in Gent keurden de aandeelhouders van de beursgenoteerde fruit- en groenteverwerker Greenyard Foods de geplande samensmelting met UNIVEG en Peatinvest goed. Eind mei had de Europese mededingingsautoriteit al haar fiat gegeven. Daardoor ontstaat een nieuwe wereldleider in de verwerking van groenten en fruit, met een gezamenlijke omzet van 3,9 miljard euro en ongeveer 8.000 medewerkers verspreid over 30 landen.

De drie bedrijven bereikten halverwege mei een definitief akkoord over de samensmelting. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin UNIVEG en Peatinvest volledig worden ondergebracht. Er worden daarbij 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods uitgegeven aan de aandeelhouders van UNIVEG en Peatinvest.

Spilfiguur is en blijft Hein Deprez, referentieaandeelhouder en voorzitter van de drie bedrijven. Het uitvoerend bestuur van het verruimde Greenyard Foods bestaat uit Marleen Vaesen (CEO), Francis Kint (COO) en Koen Sticker (CDO) en wordt bijgestaan worden door de managing directors van de verschillende business units (frozen, canned en substrates).

Bron: Belga

Volg VILT ook via