nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.09.2017 Groeiende interesse voor land- en tuinbouwonderwijs

Nu het schooljaar goed en wel van start is gegaan maken de verschillende onderwijsnetten een balans op. Daarbij valt onder meer een groeiende interesse op voor de land- en tuinbouwstudierichtingen. Het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen benadrukt het belang van het "engagement opgenomen in het Vlaams regeerakkoord voor een eigen plaats voor de land- en tuinbouwscholen in de opwaardering van technisch- en beroepsonderwijs". 

Een nieuw schooljaar betekent onder meer ook een nieuwe balans van het aantal ingeschreven leerlingen. Uit cijfers van de Vlaamse onderwijsnetten blijkt onder meer dat er dit jaar in de Vlaamse scholen meer leerlingen zijn ingeschreven en dat vooral de wetenschappelijke richtingen in de lift zitten. In het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen steeg het aantal leerlingen met 1,85 procent tot 15.779 leerlingen.

Er werd in de afgelopen jaren dan ook sterk ingezet op de promotie van die richtingen. Het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen ziet ook een groeiende interesse voor de land- en tuinbouwstudierichtingen, en benadrukt dan ook het belang van het "engagement opgenomen in het Vlaams regeerakkoord voor een eigen plaats voor de land- en tuinbouwscholen in de opwaardering van technisch- en beroepsonderwijs". Qua studierichtingen zitten vooral de technische en wetenschappelijke richtingen of STEM-richtingen in de lift. 

Bron: Belga

Beeld: Provincie Vlaams-Brabant

Volg VILT ook via